Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА София с труден успех от 3:2 срещу Ботев Пловдив

[post-views]
ЦСКА София с труден успех от 3:2 срещу Ботев Пловдив

ЦСКА постигна четвърта поредна шампионатна победа след домакински успех с 3:2 над Ботев Пловдив в efbet Лигата.

„Червените“ стигнаха трудно до успеха и трябваше да треперят до края, независимо, че 20 минути преди края водеха с 3:0. „Канарчетата“ върнаха два гола и запазиха интригата до самия финал. Два гола за ЦСКА реализира Жорди Кайседо, а веднъж се разписа Георги Йомов. За гостите точни бяха Тодор Неделев от дузпа и резервата Димитър Тонев.

С победата ЦСКА измести Ботев от втората позиция в класирането. Играчите на Стойчо Младенов имат 22 точки, а Ботев се смъкна на трето място с 21. Лидер е Лудогорец с 24 точки.

До почивката атаките се редуваха и към двете врати, но „червените“ имаха шанса да стигнат до попадание.

Точен бе Жорди Кайседо, който се разписа с глава в 42-а минута след центриране на Брадли Мазику. Попадението е под номер 6 в първенството за еквадореца. През втората част ЦСКА на пръв поглед реши изхода от мача в рамките на минута. Георги Йомов вкара за 2:0 в 73-а минута, а секунди по-късно Жорди Кайседо отбеляза втория си гол в мача и направи преднината на „червените“ класическа. В 78-а минута националът Тодор Неделев върна един гол за Ботев от дузпа. Наказателният удар бе отсъден от рефера Георги Давидов след преразглеждане на ситуацията с ВАР, заради нарушение на Томас Лам към Маркиньос.

Ботев стигна до втори гол в 85-а минута дело на резервата Димитър Тонев. До края ЦСКА удържа крехкия аванс и се поздрави с победата с крайното 3:2.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани