Информационен център на Министерство на oтбраната

Едната от двете ракети, изстреляни от КНДР, е паднала извън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи министърът на отбраната Нобуо Киши

Япония за първи път тества самоуправляващи се влакове "шинкансен"

Японският министър на отбраната Нобуо Киши заяви днес пред журналисти, че една от двете балистични ракети, изстреляни от КНДР, по оценка на неговото ведомство е паднала извън пределите на японската изключителна икономическа зона, съобщи агенция Киодо.

Военният министър допълни, че анализът на данните за втората ракета продължава.

Киши съобщи, че първата ракета е прелетяла около 600 километра, като в най-високата си точка полетът е бил на около 50 километра височина.

Тази сутрин, според южнокорейските военни, Северна Корея е изстреляла балистична ракета от крайбрежен район в североизточната част на страната. Това е осмо от началото на годината ракетно изпитание на КНДР.

По оценки на Сеул, севернокорейските военни вероятно са провели изпитание на балистична ракета, изстрелвана от подводница, както са правили през 2015 и 2019 г.

Властите в Япония смятат, както съобщи на журналисти премиерът Фумио Кишида, че Пхенян е изстрелял две балистични ракети от подводница. Според министъра ракетите са летели по необичайна траектория, което означава, че са от неизвестен тип. Няма съобщения за щети, нанесени на самолети или кораби.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top