Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската система Smart Shooter с технологията „един изстрел, един удар“ ще бъде представена на европейските отбранителни изложения

[post-views]
Израелската система Smart Shooter с технологията „един изстрел, един удар“ ще бъде представена на европейските отбранителни изложения

Системата Smart Shooter заминава за изложения във Франция и Испания, за да представи системата си за управление на огъня на правителства, които се интересуват от технологиите за борба с безпилотни летателни апарати и укрепването на силите за вътрешна сигурност. Израелската компания е известна със семейството си решения SMASH и вече изложи в Париж своите дистанционно управляеми оръжейни станции Smash 2000 Plus и Smash Hopper.

Семейството от решения SMASH на компанията може да бъде интегрирано в щурмови пушки, а бизнесът е специализиран в способноста „един изстрел, едно попадение“ за противодействие на малки заплахи като БЛА, което означава, че системата контролира огъня на пушката, така че всеки изстрел да бъде произведен, само когато движещата се цел е в полето на прицела й.

Европейските страни търсят повече решения срещу нарастващите заплахи от дронове. Това включва системи за противодействие на малки цивилни квадрокоптери, както и на по-големи БЛА. САЩ също така насърчават европейските си съюзници да увеличат защитата си срещу дронове.

Корпусът на морската пехота на САЩ придоби системата Smash 2000 през октомври чрез своята Офис за бързо придобиване на способности, за да тества системата, а ВМС на САЩ оценяват технологията по изискванията си за борба с безпилотни летателни апарати от борда на кораби. Системата е кинетично решение, което позволява на военнослужещите да свалят дронове с помощта на пушка, за разлика от други системи за борба с безпилотни летателни апарати, които използват радар и оптика за заглушаване на сигнала за БЛА.

„Smash Hopper е лек блок за дистанционно управление, може да държи оръжието покрай граничната ограда или на превозни средства“ заяви Шарон Алони, вицепрезидент по научноизследователска и развойна дейност в Smart Shooter. Алони добави, че компанията вече използва изкуствен интелект и предвижда използването на по-задълбочени техники за подобряване на откриването и проследяването на целите.

Системата ще бъде изложена на Конференцията за вътрешна сигурност Milipol от 19 до 22 октомври в Париж, и на изложението за отбрана FEINDEF (3-5 ноември 2021 г.) в Мадрид.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани