Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тази вечер започват двубоите от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига

[post-views]

Тази вечер започват двубоите от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Предстои да се изиграят 8 мача в 4 от групите, а след тях интригата за класиране напред ще се заплете още повече. Отново ни очакват интригуващи битки по стадионите на Стария континент.

Мачът, който приковава вниманието на неутралните зрители тази вечер е този между Атлетико (Мадрид) и Ливърпул от група В. Двата тима се очертават като преки конкуренти за първото място и от този сблъсък ще зависи много как ще се развият нещата в групата. Не по-малко интересе обаче е и другият двубой между Порто и Милан. И двата тима нямат право на повече грешки, ако искат да запазят шансове за класиране напред. Така че можем да очакваме страхотен сблъсък на „До Драгао“.

В група А също е интересно. Манчестър Сити гостува на Брюж, като преди този мач изостава с 1 точка от белгийците и не може да си позволи нова издънка. Пари Сен Жермен пък приема РБ Лайпциг и се надява да запише рутинен успех, с който да направи нова крачка към първото място и продължаване към 1/8-финала.

В група С един срещу друг застават Аякс и Борусия (Дортмунд). Двата тима записаха по две победи в първите си мачове и изглежда ще са основните кандидати за първите две места в групата. Сега обаче борбата ще е за първата позиция и можем да очакваме доста интригуващ двубой. Другата среща противопоставя Бешикташ и Спортинг (Лисабон). Всеки от тях отчаяно се нуждае от точки, за да остане в борбата за излизане от групата, така че и в Истанбул можем да очакваме доста вълнения.

В група D до момента виждаме най-големи изненади. Вместо фаворитите Реал (Мадрид) и Интер, на върха в класирането с пълен актив от точки е тимът на Шериф (Тираспол). Молдовците правят фурор и вече мечтаят дори за продължаване към 1/8-финала. Те могат да направят нова крачка към тази мечта, ако постигнат добър резултат при гостуването си на Интер на „Сан Сиро“. Мачът обаче е от огромно значение за „нерадзурите“, които все още нямат победа на сметката си и спешно трябва да променят нещо, ако не искат да се сбогуват за поредна година с надеждите за продължаване към елиминациите. В другия мач Реал Мадрид гостува на Шахтьор (Донецк). „Белият балет“ отива в Украйна с единствената мисъл да измие срама от загубата от Шериф в миналия кръг и да запише задължителни три точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани