Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА 1948 победи Берое с дузпа след ВАР

[post-views]

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 Берое в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. “Червените” стигнаха до успеха от дузпа, реализирана от Ивайло Чочев.

Наказателният удар бе отсъден след намеса на ВАР, която даде и червен картон за защитник на гостите.

Двата тима изиграха равностоен мач, като си поделиха по едно полувреме. Преди почивката гостите имаха повече идеи в атака, докато след почивката домакините се активизираха и в крайна сметка успяха да излъжат съперника, за да вземат три точки.

20 минути преди края на мача домакините получиха право да изпълнят дузпа. Ивайло Чочев изпревари вратаря Ганев до аутлинията и центрира към резервата Валентин Йосков. Нападателят отправи удар, който се отби в Умар Сако. Ситуацията бе преразгледана от ВАР и съдията прецени, че бранителят е играл с ръка. При това положение отсъди дузпа и даде червен картон за защитника. Зад топката застана Чочев, който не сбърка за крайното 1:0.

С успеха ЦСКА 1948 събра 11 точки и заема осма позиция в класирането, с което се изравни с тима на Левски. Берое към момента е шести с 16 точки.

В класирането при голмайсторите след 11-я кръг в efbet Лигата води Жорди Кайседо от ЦСКА-София със 7 гола. След него с по 5 попадения са Маркиньос от Ботев Пловдив, Пиерос Сотириуот Лудогорец и Борислав Цонев от Левски.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани