Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голям брой жертви при бомбено нападение в сирийската столица Дамаск

[post-views]
Ракети бяха изстреляни по газов комплекс в Северен Ирак

        

Най-малко 13 души загинаха при две бомбени нападения в сирийската столица Дамаск. Съобщава се и за голям брой ранени. Според предварителни данни цел на атаката е бил автобус, превозващ военнослужещи от сирийската армия.

Сирийската държавна телевизия разпространи кадри от мястото на нападението, което е станало на оживен мост в центъра на сирийска столица Дамаск. От тях се вижда изгорелият автобус, който е бил поразен от две експлозии. Районът беше обезопасен, след като властите съобщиха, че са намерили трета бомба, която явно не е успяла да се детонира.

За сега никой не е поел отговорност за атентата, след като режимът на сирийския президент Башар Асад, подпомаган от Русия и Иран успя да неутрализира повечето бунтовнически формации  в страната. Макар и затихнала гражданската война в Сирия продължава. До този момент започналият през 2010г конфликт е отнел живота на повече от 350 хиляди души, като превърна половината население на страната в бежанци.

11 години по–късно близо 13 милиона сирийци се нуждаят от хуманитарната помощ, а 90 процента от населението на страната живее под границата на бедността.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани