Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България стартира успешно участието си на Световното първенство по кикбокс

[post-views]

България стартира успешно участието си на Световното първенство по кикбокс което се провежда в италианския град Йесоло. До момента шестима състезатели постигнаха победи в тежките стилове фулконтакт, лоу кик и К1 на ринг, а седем наши кикбоксьори продължават борбата за медалите в стиловете на татами.

Днес във фаза четвъртфинали на ринга ще се качат Христо Христов срещу представител на Турция. Вицесветовният ни шампион и капитан на националния отбор Димитър Пенчев излиза срещу азербайджанец.   Никола Николов среща Хърватин, Огнян Мирчев ще спори с представител на Киргизстан. Димитър Стоянов ще има за съперник Словак, Георги Денев ще търси победа срещу хърватин, а при жените Полина Галинова ще се качи на ринга срещу  Чехкиня.

В леките стилове на татами седем български кикбоксьори продължават участието си на ¼-финали и полуфинали. Вече сигурни медалисти в своите категории и стилове са Калина Колева с 2 победи в киклайта, Иван Кръстанов и капитана на националният ни отбор Кристина Николова също са на полуфинал.

Действащият световен шампион от 2019 г. Борислав Радулов се класира на ¼-финал в стил поинтфайтинг.

В тази фаза ще участват още Емил Кроснов,, Иван Кръстанов в другият стил лайт контакт и Кирил Илиев.

Световното първенство по кикбокс в Йесоло (Италия) ще приключи на 24-ти октомври.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани