Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея добави нова балистична ракета в арсенала си

[post-views]
Северна Корея е пратила тийнейджъри за 12 години в трудов лагер заради южнокорейски филми и музика, показва видеозапис

Северна Корея съобщи, че е провела успешно изпитание с балистични ракета, изстреляна от подводница. Държавната информационна агенция твърди, че новата оръжейна система използва напреднала навигационна система, което я прави трудно уловима. 

Mеждународната изолация и тежките икономически санкции, изглежда не могат да спрат амбициите на Северна Корея да развива противоречивите си оръжейни програми.

С последното изпитание, към хиперзвуковата и зенитна ракети, Северна Корея добави в арсенала си и стратегическа балистична ракета с подводно базиране, което я прави много по – опасна, защото може да лети на по – дълги разстояния и да носи по-тежки бойни глави.

Според анализатори, съдейки по разпространените снимки, става дума за ракета, по-тънка от предишните от този вид, което значи, че на една подводница биха могли да бъдат разположени повече ракети, но с по-малък обсег. Възможно е Пхенян да е по-близо до момента, в който вече ще разполага с боеспособна подводница с балистични ракети, смятат специалисти.

Освен Северна Корея през последните седмица изпитания с нови ракети  проведе и Южна Корея, която  в средата на септември, изстреля успешно  балистична ракета от подводница, в което анализатори видяха нова оръжейна надпреварата на Корейския полуостров.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани