Информационен център на Министерство на oтбраната

Ваксинационните центрове във ВМА, “Пирогов”, “Св.Анна” и Александровска болница няма да връщат желаещи да се ваксинират срещу COVID-19

Ваксинационните центрове във ВМА, "Пирогов", "Св.Анна" и Александровска болница няма да връщат желаещи да се ваксинират срещу COVID-19

От ваксинационните центрове във Военномедицинска академия /ВМА/, в болниците “Пирогов” и “Св. Анна”, и в Александровска болница няма да връщат желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, казаха за БТА от лечебните заведения. В четирите болници отбелязаха повишен интерес към ваксинацията срещу коронавирусната инфекция. Центърът в болница “Царица Йоанна-ИСУЛ” работи до 15.00 ч.

Във ВМА до момента са преминали над 600 човека. С изключение на ваксината, произведена от “АстраЗенека”, всички останали, разрешени за употреба в България, са налични. Всеки желаещ може да бъде имунизиран с първа, втора или трета доза ваксина.

Във ваксинационния център на болница “Пирогов” до 14.00 ч. са преминали 340 граждани, като 180 от тях са проявили интерес към еднодозова ваксина. В центъра се използват всички, разрешени за употреба, ваксини срещу COVID-19.

В Александровска болница до 15.30 ч. са били ваксинирани над 200 човека. Ваксината от “АстраЗенека” не е налична. Там също се наблюдава повишен интерес към еднодозoвата ваксина.

В болница “Св. Анна” към 16.30 ч. отчетоха 250 ваксинирани, като две трети от тях са предпочели еднодозова ваксина.

Във ваксинационния център към “Царица Йоанна-ИСУЛ” до 15.00 ч. са били ваксинирани 130 желаещи.

Във всички ваксинационни центрове не се забелязва повишен интерес към ваксиниране на деца.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top