Информационен център на Министерство на oтбраната

Слаба игра донесе загуба на Хебър от Шахтьор (Солигорск) в Шампионската лига по волейбол

Слаба игра донесе загуба на Хебър от Шахтьор Солигорск в Шампионската лига по волейбол

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) загубиха от беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:3 гейма в първия мач между двата тима от 2-ия квалификационен кръг на Шампионската лига по волейбол за мъже.

В Пазарджик домакините показаха много слаба игра в четвъртия и петия гейм, което им коства победата.

Първият гейм на мача се оказа най-равностойният от петте изиграни. При 19:17 за Хебър гостите от Шахтьор направиха серия от пет поредни точки и взеха първия гейм с 25:22. Българският тим обаче показа много по-добра игра във втория и третия гейм, които спечели с разгромните резултати от 25:15 и 25:14. В този момент изглеждаше, че Хебър няма да има никакви проблеми да затвори мача в четири гейма и изглежда това повлия на концентрацията на домакините. Те започнаха да допускат много грешки и съперникът се възползва от това. В четвъртата част Шахтьор прати мача в тайбрек след 25:19. В него отборът от Беларус тотално надигра Хебър и спечели мача.

За победителите най-резултатен със 17 точки бе Павел Аудочанко, докато за Хебър 21 точки реализира Брадли Гънтър, а 16 добави Джакопо Масари.

Въпреки поражението Хебър запазва шансове за класиране за следващата фаза, като за целта трябва да спечели гостуването си идния четвъртък.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top