Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен“

[post-views]
Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен“

От 18 до 29 октомври на учебен полигон „Корен” се провежда полево лагерно обучение 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски, в което участват близо 490 военнослужещи с повече от 90 бр бойна, специална и спомагателна техника.

 По време на полевия лагер се провеждат планираните тактически учения с бойни стрелби с батареи и дивизион и тренировка по стрелба и управление на огъня на 4 ап.

 Началник на лагерния сбор е командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев.

Днес, 21.10.2021 г., противотанкистите от трета противотанкова батарея от състава на противотанковия дивизион с командир подполковник Коста Делев изпълниха огневи задачи по поразяване на бронирани цели на противника.

Като цяло акцентът е насочен към подготовката на артилерийските формирования, като основна цел, стояща за изпълнение пред военнослужещите е затвърждаване на способностите на артилеристите от 4-ти артилерийски полк по осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования.

Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от 4-ти артилерийски полк - Асеновград на учебен полигон „Корен“

Полевото лагерно обучение се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19, обявени със заповеди на министъра на здравеопазването, министъра на отбраната и указания на началника на отбраната.

Източник: landforce.armf.bg/  

Най-ново

Единична публикация

Избрани