Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Rheinmetall представи най-добрата и окончателна оферта за БМП Lynx KF41 по програмата Land 400, фаза 3 в Австралия

[post-views]
Rheinmetall представи най-добрата и окончателна оферта за БМП Lynx KF41 по програмата Land 400, фаза 3 в Австралия

Rheinmetall, най-големият доставчик на военни машини на австралийските сили за отбрана, е представила най-добрата и окончателна оферта на БМП Lynx KF41 за програмата Land 400, фаза 3 Mounted Close Combat Capability на австралийско МО. Rheinmetall е една от двете конкуриращи се компании, участващи в търга за този проект за обществени поръчки.

Управляващият директор на Rheinmetall Defense Australia, Гари Стюарт, каза, че Lynx е следващо поколение, верижна, дигитализирана и силно защитена бойна машина на пехотата, която предлага знакова промяна във възможностите на армията: „Lynx въвежда нови стандарти и предлага несравними нива на оцеляване, мобилност, леталност, знания и растеж. Важното е, че БМП Lynx е готова да защити австралийците на бойното поле и да победи всеки противник. Lynx е снабден с купол Rheinmetall Lance за прецизни и смъртоносни поражения по противника и предлага интегрирана система за бойно управление и контрол“.

Обширното моделно семейство БМП Lynx е модулно и е проектирано за близки бойни операции. Lynx може лесно да се конфигурира и преконфигурира, за всички 10 роли, необходими на армията. Rheinmetall е разработил Lynx с потенциал на растеж, за да отговори на непрекъснато развиващите се военни нужди през целия си очакван 40-годишен жизнен цикъл.

Изпращането на най-добрата и окончателна оферта представлява крайният резултат от 2-годишната дейност по управление на риска (RMA), предприета от МО на Австралия. Тя включва 12 -месечни строги армейски тестове. Rheinmetall е впечатлен от професионалния и гъвкав подход, възприет от МО в отговор на COVID.

„Фактът, че Групата за придобиване и поддържане на способности на армията и отбраната е извършила може би най-изчерпателното изпитание в света на тези БМП, е изключително постижение“ заяви Гари Стюарт.

Тествете и свързаните с тях дискусии в работната група смекчили редица рискове, потвърдиха представянето на машината и компанията и подобриха достъпа за повече австралийски компании, които ще участват в тази програма.

Гари Стюарт заяви, че офертата на компанията включва и „специален проект“, който със сигурност ще предизвика интереса не само на австралийските Сили за отбрана, но и на международните експортни пазари. „Включвайки голяма част от инженерния дизайн и иновациите, с голямо нетърпение очаквам да разкрия специалния проект на Rheinmetall.

Демонстрираният ангажимент на Rheinmetall към Австралийската индустриална способност (AIC) чрез програмите Land 121 и Land 400 Phase 2 ще продължи да се разширява с програмата Lynx. Австралийската армия ще се възползва от БМП Lynx, която ще бъде проектирана, построена и поддържана от Центъра за високи постижения за военни превозни средства на Rheinmetall, с разширена мрежа за производство н акомпоненти и системи за бойни машини в цялата Австралия. В допълнение към инженерното проектиране на системата, което Rheinmetall предприе в Австралия с нашите ключови австралийски партньори, ние продължаваме да идентифицираме още австралийски компании, които да доставят технологии в Lynx, като част от текущите ни дейности за проектиране и производство в Австралия. Днес имаме над 100 малки и средни предприятия, които произвеждат части за Lynx, като по този начин осигуряват възможности за заетост и икономически растеж в регионални и столични градове в Австралия“ добави Гари Стюарт.

Офертата на Rheinmetall ще позволи Lynx да се поддържа и подобрява на местно ниво през целия си експлоатационен живот, надграждайки се върху съществуващата работна база на Rheinmetall, която поддържа стотици високотехнологични дизайнерски и производствени работни места в различни области като електрооптика, оръжейни системи, производство на превозни средства и кули, бронирани системи и симулация. Куполът Lance на БМП Lynx вече е в производство за програмата за австралийски разевавателн БТР Boxer и за клиент за износ, осигурява висока степен на общност и оперативна съвместимост за войника. Позволявайки бърз преход между платформите, общия купол Lance би опростил системата за обучение на армията и би намалила разходите за поддръжка, предоставяйки на клиента осезаеми ползи от първия ден. Произведена в Центъра за високи постижения на военните превозни средства на Rheinmetall (MILVEHCOE) в Редбанк (Куинсланд), компанията ще осигури цялостно управление на автопарка, обучение и поддръжка през целия жизнен цикъл на БМП Lynx.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани