Информационен център на Министерство на oтбраната

Двама летци с първи полет на МиГ-29

Двама летци с първи полет на МиГ-29

Капитаните Георги Йорданов и Денислав Танков извършиха първи самостоятелен полет на МиГ-29 след успешно преминати контролни полети. По традиция след самостоятелните кацания на двамата в присъствието на летателния и инженерно-техническия състав на старта командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев им връчи сертификати с думите: „Поводи като този осмислят волята на командно-инструкторския състав в осигуряването на приемственост в обучението и подготовката на нови летци изтребители за отговорните задачи по охрана на въздушното пространство!“.

Той им пожела още много и безаварийни полети. Практическата част от обучението на МиГ-29 започна през септември 2021 г. Началник на курса беше майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата. Другият инструктор беше майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила.

В рамките на подготовката за типа самолет те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване, включително до ниво бойно използване.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top