Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Висока оценка за Центъра за управление на кризи

[post-views]
Висока оценка за Центъра за управление на кризи

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев откри деветото заседание на Управителния съвет на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (CMDR COE), съобщиха от МО. Той приветства представителите на страните спонсори – Гърция, Полша, Румъния и България, като изрази удовлетворението си от досегашната им съвместна работа в Центъра.

Генерал-лейтенант Илиев оцени високо, че въпреки затрудненията, свързани с пандемичната обстановка по света, структурата е адаптирала бързо своите дейности и задачи, без това да се отрази на качеството на проведените курсове, семинари, конференции, тестове и експерименти. 

В заседанието участват представителите на Управителния съвет от страните спонсори. Като наблюдатели са поканени да присъстват представители на Съвместното командване по трансформацията на НАТО, министерствата на отбраната на Унгария и Република Северна Македония. Те имат възможност да се запознаят с дейностите и проектите на Центъра и да обсъдят предложения за споделяне на общите отговорности между страните за повишаване на качеството на предлаганите от него продукти, както и да обменят идеи и информация за съвременните тенденции в областта на управлението на кризи и реагирането при бедствия. Предвижда се в рамките на форума да бъдат приети отчетът на директора на Центъра, споделеният бюджет и програмата му за работа за 2022 г. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани