Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската полиция е обезпокоена от растящия брой незаконни мигранти от Беларус

[post-views]
Германският парламент одобрява мерки за улесняване на депортациите

Германската полиция е обезпокоена от растящия брой незаконни мигранти от Беларус, които влизат на територията на Германия през германско-полската граница, предаде ДПА.

От началото на годината през германско-полската граница са преминали 3478 незаконни мигранти, които са влезли на територията на провинция Бранденбург, Източна Германия, заяви вчера федералната полиция.

Границата на Германия с Полша се превърна в гореща точка от гледна точка на незаконната миграция, изтъкна полицията, като отбеляза, че само в периода от 1 до 20 октомври границата е била пресечена от 1922 души.

В отговор на санкциите, въведени от Европейския съюз срещу Минск, беларуският президент Александър Лукашенко заяви през май, че Беларус вече няма да спира незаконните мигранти от Ирак, Сирия и други страни, които преминават транзитно през територията на Беларус по пътя си към ЕС.

Оттогава бе регистрирано увеличение на броя на опитите за незаконно преминаване на границите на ЕС с Беларус, като една от тези граници е границата на Беларус с Полша.

Лидерите на Европейския съюз обвиниха Лукашенко, че организира полети на хора от страни като Ирак, които после праща да прекосяват границите на Беларус с държави от ЕС, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани