Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама летци с първи полет на МиГ-29

[post-views]
Двама летци с първи полет на МиГ-29

Капитаните Георги Йорданов и Денислав Танков извършиха първи самостоятелен полет на МиГ-29 след успешно преминати контролни полети. По традиция след самостоятелните кацания на двамата в присъствието на летателния и инженерно-техническия състав на старта командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев им връчи сертификати с думите: „Поводи като този осмислят волята на командно-инструкторския състав в осигуряването на приемственост в обучението и подготовката на нови летци изтребители за отговорните задачи по охрана на въздушното пространство!“.

Той им пожела още много и безаварийни полети. Практическата част от обучението на МиГ-29 започна през септември 2021 г. Началник на курса беше майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата. Другият инструктор беше майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила.

В рамките на подготовката за типа самолет те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване, включително до ниво бойно използване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани