Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец загуби и от Брага в Разград

[post-views]
Лудогорец загуби и от Брага в Разград

Лудогорец  допусна втората си поредна загуба в Група F на Лига Европа, след като бе надигран с 0:1 от португалския Брага на своя стадион в Разград :

Шампионът Лудогорец загуби третия си мач от Група “F” на Лига Европа. “Орлите” бяха надиграни с 0:1 като домакин от португалския Брага. Попадението падна още в началото на мача и така и не бе върнато от страна на разградчани. Гостите от Иберия показаха по-разумна игра от нашия първенец и в нито един момент не оставиха съмнение, че заслужават повече трите точки. Единствения гол в срещата отбеляза Рикардо Орта още в 7-та минута, когато с плътен удар в близкия ъгъл не остави никакви шансове на вратаря Кристиан Кахлина. Португалците удариха и две греди.

В другия мач от групата Мидтиланд и Цървена звезда завършиха 1:1 в Дания. Сърбите поведоха с гол на Мирко Иванич в 58-та минута, а в 78-та Николас Дюр изравни. В класирането води Цървена звезда със 7 точки, пред Брага с 6, Мидтиланд с 2 и Лудогорец с 1.

В Разград възпитаниците на треньора Станислав Генчев не показаха много, като стигнаха до едно по-изгодно положение за гол. В 10-та минута гол на Жосуе Са беше отменен заради засада. В края на срещата „орлите“ имаха претенции за дузпа, но ситуацията дори не бе преразгледана от ВАР.

„Противникът започна точно както очаквахме, ранният гол обаче обърка доста плановете ни. Уязвими са на контри и статични положения, голът ни затрудни и не намерихме път към тяхната врата. Не създадохме достатъчно опасности пред вратата на противника, трябва да сме по-креативни и агресивни, това ни липсваше в днешния мач. Всеки един като Антон Недялков е важен за нашия отбор, в защита обаче не мога да кажа, че сме се представили лошо, по-скоро в средата на терена и нападението“, заяви треньорът на Лудогорец Станислав Генчев след мача.

„За момента се представяме доста под възможностите ни и очакванията – само един гол сме отбелязали в три мача, това е доста малко. Гоним победата във всеки мач, накрая ще видим къде ще сме. В атаката трябва да сме доста по-креативни и инициативни, това ни липсва и това е стилът на Лудогорец, към който се стремим“, добави Генчев.

Мачове от група F на турнира по футбол Лига Европа:

Мидтиланд (Дания) – Цървена звезда (Сърбия) 1:1

Лудогорец (България) – Спортинг Брага (Португалия) 0:1

класиране:

1. Цървена звезда 3 2 1 0 4:2 7 точки

2. Спортинг Брага 3 2 0 1 5:3 6

3. Мидтиланд 3 0 2 1 3:5 2

4. Лудогорец 3 0 1 2 1:3 1

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани