Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават тактическите учения на море

[post-views]
Учения на море

Атанас ПАНАЙОТОВ

Във Флотилията бойни и спомагателни кораби (ФБСК) продължават тактическите учения на море. По време на плаването на „Капитан I ранг Димитър Добрев“ помощник-командирът капитан-лейтенант Георги Мирчев сдаде практически изпит за допуск до самостоятелно управление на кораба. Комисия с председател заместник-командира на ФБСК капитан I ранг Ваньо Мусински наблюдава и оцени действията на помощник-командира и екипажа.

Спасителният кораб „Протео“ с командир капитан III ранг Тенко Стефанов  изпълнява планираните дейности по линия на проекта „Повишаване на способностите на ВМС за подводни интервенции“. Под ръководството на командира на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров продължава подготовката за провеждането на експериментални водолазни спускания на дълбочини до 36 м.

На минния ловец „Цибър“ с командир капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев изпълниха бойни упражнения по използването на артилерийското оръжие при отразяването на атаките на въздушен противник и за унищожаването на плаваща мина. На третото поред тактическо учение на единичния кораб за годината екипажът на малкия военен транспорт „Сириус“ демонстрира нарастващи умения при тренировката по товаренето и разтоварването на техника на необорудван бряг.

Най-ново

Единична публикация

Избрани