Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА София загуби с 0:1 от Зоря (Луганск) в третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите

[post-views]
ЦСКА София загуби с 0:1 от Зоря (Луганск) в третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите

Отборът на ЦСКА София намали до минимум шансовете си да се класира за елиминациите на Лигата на конференциите, след като загуби от украинския Зоря (Луганск) с 0:1 у дома в третия си мач от груповата фаза на турнира .

На Националния стадион „Васил Левски“ „червените“ не успяха да се възползват от преимуществото си през първото полувреме и в крайна сметка допуснаха второто си поражение в групата.

Възпитаниците на Стойчо Младенов започнаха по-силно двубоя и още в петата минута можеха да открият резултата, но Яник Вилдсхут не успя да преодолее вратаря на гостите. Домакинският натиск продължи и в следващите минути с опасни изстрели на Георги Йомов и Жорди Кайседо. До края на първото полувреме Кайседо и защитникът Томас Лам също имаха шансове за гол, но не успяха да ги реализират и в крайна сметка почивката дойде при резултат 0:0.

През втората част в 64-та минута гостите успяха да стигнат до изненадващ гол, след като крилото Алахар Саядманеш се разписа с прецизен далечен изстрел по диагонала, който изненада вратаря на ЦСКА Густаво Бусато. В оставащите минути „армейците“ не успяха да отговорят на предизвикателството и в крайна сметка записаха поражение, като завършиха мача с човек по-малко след директен червен картон на Тибо Вион в 93-та минута за грубо нарушение.

По този начин ЦСКА София вече се намира на дъното на Група С с една точка, докато Зоря се изкачи до третата позиция с актив от три точки.

В другата среща от групата норвежкият Бодьо/Глимт разгроми Рома с 6:1 у дома и поведе в класирането със седем точки, с една повече от „вълците“.

В следващия си мач от турнира ЦСКА София гостува на Зоря на 4 ноември, след което за българския тим предстои визита на Бодьо/Глимт на 25 ноември и домакинство на Рома на 9 декември.

Стойчо Младенов (старши треньор на ЦСКА-София):

„Нямам обяснение. Едно подценяване, много елементарно ни надиграха при тъч. Това реши мача. Отлично или перфектно първо полувреме. Малко не ни достигаше да отбележим. До голяма степен сами сме си виновни. Бяхме колебливи второто полувреме. След гола опитахме да играем като през първата част. Бихме оспорили съдийски отсъждания, но не търсим оправдание. Не трябва да коментираме съдията. Имахме две стопроцентови ситуации за дузпа. Ще се борим до самия край. Ние сме ЦСКА. Раздаваме се на всички фронтове във всеки мач, въпреки че шансовете ни са нищожни. Знаем много добре реалността. Ние трябва да бъдем водещият отбор, това се стремим да правим. Това се опитваме да обясним на играчите“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани