Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

2-ри батальон с оценка „Боеготов” на учението „Мирен страж-21”

[post-views]
Учения в условия, близки до реалните

2-ри батальон с оценка „Боеготов” на учението „Мирен страж-21”
2-ри батальон с оценка „Боеготов” на учението „Мирен страж-21”

От 13 до 15 октомври на учебен полигон „Корен” се проведе тактическото учение „Мирен страж-21” за сертифициране на 2-ри механизиран батальон с командир подполковник Момчил Димитров, като декларирано формирование. Учението се състоя по фиктивен сценарий, разработен от щаба на 61-ва Стрямска механизирана бригада, адаптиран към географските граници на учебен полигон „Корен”.

Създадена бе максимално реалистична обстановка, гарантираща изпълнението на поставените задачи. Основната цел на учението беше да се проверят и оценят способностите на 2-ри механизиран батальон за водене на отбранителни бойни действия и смяна на формированията на фона на интензивна, постоянно развиваща се тактическа обстановка и в съответствие с разработения списък с основни събития и инциденти.

Тежките метеорологични условия през целия период на учението не попречиха на личния състав на батальона и осигуряващите формирования да проявят чувство на отговорност и висок професионализъм и да докажат, че са много добре подготвени и мотивирани за изпълнение на поставените задачи. Комисия от командването на Сухопътните войски оцени способностите на 2-ри механизиран батальон и му постави оценка „Боеготов”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани