Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

The Military Times: Броят на американските военнослужещи, починали от Covid-19 достигна 70

[post-views]
Хусите са изстреляли противокорабна ракета след ударите в Йемен, съобщи американски генерал

Броят на американските военни, починали от усложнения, причинени от Covid-19, достигна 70 души, пише американският вестник Military Times.

Изданието отбелязва, че през последните дни във въоръжените сили на САЩ, както и в страната като цяло, се наблюдава тенденция към намаляване на смъртността от последствията от заразяване с коронавирусна инфекция след рязкото й покачване в края на юли, след което тази цифрата във Въоръжените сили се е увеличила повече от два пъти в сравнение с данните за целия предходен период от началото на пандемията. Така от 13 до 20 октомври (последните данни) трима военнослужещи са починали от Covid-19, което е най -ниската седмична бройка от август насам, а за октомври – 11 смъртни случая по тази причина.

Общо според вестника в американската армия са регистрирани 248 865 случая на инфекция с Covid-19, от 13 до 20 октомври – 1282, а през предходната седмица – 863. Докато през август тази седмична бройка е средно над 4 хиляди случая на инфекция. От септември тя започна постепенно да намалява.

Според говорителя на Пентагона майор Чарли Диц, само един от войниците, починали от Covid-19, е бил частично ваксиниран срещу болестта. „Нито един от войниците, починали от Covid-19, не е бил напълно ваксиниран“, каза той пред изданието.

Броят на американските военни, отказващи да бъдат ваксинирани срещу Covid-19, в момента не надвишава няколкостотин. Досега, според Military Times, по-малко от 10% от военнослужещите не са били ваксинирани срещу коронавирусна инфекция (около 30% от личния състав на въоръжените сили, включително Националната гвардия и резервистите). Те трябва да бъдат ваксинирани до ноември-декември или може да бъдат наказани и дори уволнени.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани