Информационен център на Министерство на oтбраната

Лили Иванова ще пее тази вечер в бургаската зала “Младост”

Усещане за Лили

Лили Иванова ще пее тази вечер в бургаската зала “Младост”. От няколко дни най-голямото име в българската попмузика репетира за поредната среща с публиката от своето национално турне, чийто медиен партньор е БТА. То започна на 3 септември от Варна.

Билети за тази вечер няма.

Както писа БТА, наскоро Лили Иванова издаде нов миниалбум, наречен “Чуй душата ми”. Едноименната песен е създадена по картина на варненския художник Валентин Тузсузов-Атин. По нея през 2021 г. Веселин Веселинов-Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев – текста. В студийните записи участват Милен Кукошаров – като пианист, и Кристиян Чернев – виолончело.

Втората премиерна песен е “Без контрол” – по музика на Ангел Дюлгеров и текст – отново на Стефан Вълдобрев. С беквокали в нея участва младата певица Мария Костадинова.

Има още три песни в нови аранжименти – “Животът” (1999) по музика на Иван Пеев и текст на Александър Петров, “Маската” (2003) – по музика на Веселин Тодоров и текст на Александър Петров, и “Присъда” (1999) от Александър Кипров (музика) и Александър Петров (текст).

Музикантите до Лили Иванова, както в албума, така и на сцената, са Ангел Дюлгеров – китари, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов-Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни, и вокалното трио “ЛаТиДа” – беквокали.

Следващата спирка от турнето на Лили Иванова е на 9 ноември във Велико Търново, на 11 ноември – в Шумен, и на 17 ноември – в Русе.

На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК.

БТА ще издаде специален брой на “ЛИК”, посветен на Лили Иванова. Списанието ще покаже на читателите и част от изключителния архив на БТА – текстов и снимков, за забележителната кариера на обичаната изпълнителка.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top