Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВС на Израел нанесоха първи удар по Сирия, след срещата на Бенет с Путин

[post-views]
ВВС на Израел нанесоха първи удар по Сирия, след срещата на Бенет с Путин

Израелските военновъздушни сили нанесоха първи удар по Сирия, след като премиерът Бенет се срещна с руския президент

От Сирия има съобщения за нов въздушен удар, извършен от израелските ВВС. Според последната информация, въздушни ракетни удари са извършени на територията на сирийската провинция Кунейтра. Въздушната атака е извършена през нощта.

SOHR (т.нар. Сирийска обсерватория за човешки права) разпространява информация за ракетен удар на израелските военновъздушни сили по южната провинция SAR. В доклада се посочва, че самолет на израелските военновъздушни сили е изстрелял най-малко две ракети, които избухнаха близо до град Ал-Баат. В докладите се посочва, че целта на израелския удар по Сирия са „проирански въоръжени формирования – представители на групировката Хизбула“.

Израелското министерство на отбраната традиционно не коментира бомбардировките на Сирия. В същото време може да се каже, че това е първото използване на израелските ВВС срещу сирийска територия след посещението на премиера Нафтали Бенет в Русия. Припомняме, че Бенет, в ранга на израелски премиер, се срещна за първи път с Владимир Путин. В същото време все още не се съобщават подробности за преговорите. Известно е изявлението на самия Бенет, че преговорите са били конструктивни, по време на които е била обсъдена и ситуацията в Сирия.

По-рано в Израел те заявиха, че ще продължат операциите в Сирия в случай на откриване на заплаха . Като се има предвид броят на въздушните удари, които израелските ВВС извършват на територията на съседна държава, израелските власти и командването смятат, че сирийската заплаха е постоянно висока. Най-голямото безпокойство в Израел е дейността на ирански инструктори и проирански въоръжени формирования в САР.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани