Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джеф Безос иска да строи частна космическа станция

[post-views]

Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква се тя да бъде голяма почти колкото международната космическа станция.

Компанията „Блу ориджин“ планира да построи голяма космическа станция, наречена „Орбитален риф“. Намеренията са тя да бъде използувана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за космическо производство. Тя трябва да отвори нови възможности в изследването на космоса и в развитието на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето смятат инициаторите ѝ.

За да бъде осъществена реализацията, Джеф Безос планира да работи със „Сиера спейс“. Това е компания, която има участие в повече от 500 мисии в космоса и която разполага с опит и технологии за производството на различни космически системи.

Засега не се споменва колко ще струва проекта, но очакванията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, тъй като МКС е вече на почти 20 години и това я приближава към края на използването ѝ.

Космическата станция „Орбитален риф“ ще струва със сигурност десетки милиарди долари, а плановете са да влезе в действие до около 10 години.

Източник: bnr.bg/  

Най-ново

Виж още

Избрани