Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дисциплина с добавена реалност разработват във военния факултет в Шумен

[post-views]
Отбелязваме 75 години артилерийско образование у нас

Военна дисциплина с добавена реалност за онлайн обучение разработват в базирания в Шумен факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ във В. Търново. Иновативната програма е за дисциплината „Измервания в комуникациите“ и е част от международния проект „Дигитализиране на образователни ресурси по отбрана във висшето образование“, в който факултетът участва, съобщиха от НВУ.

Инициатор и ръководител на проекта е Военновъздушната академия в Брашов, Румъния, а партньори освен Шуменският факултет на НВУ са факултет „Национална сигурност“ на Университета по военни науки във Варшава, Полша и Гръцката военновъздушна академия в Атина.

„12 учебни дисциплини ще бъдат дигитализирани по този проект, като четири от тях ще бъдат с добавена реалност. Ние ще ръководим работата на проектите по три дисциплини и тази, която избрахме да направим с добавена реалност, е „Измервания в комуникацията“, обяснява капитан доктор Деян Атанасов, асистент в катедра „Противовъздушна отбрана“ на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“. Той е координатор на проекта за НВУ, а деканът на факултета полк. Дилян Димитров е ръководител.

До няколко месеца факултетът трябва да получи специалния шлем за добавена реалност, разработка на ”Майкрософт”. Проектът е на стойност 130 хил. евро, Националният военен университет ще получи около 30 000 евро.

Най-ново

Единична публикация

Избрани