Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Блинкен: САЩ със санкции срещу Иран за производство на дронове

[post-views]
Спорт плюс 12.01.2021

Блинкен каза, че САЩ ще наложат санкции, за да осуетят плановете на Иран за БЛА

Държавният секретар подчерта, че САЩ са готови да използват всички налични инструменти за постигане на тази цел.

Американската страна ще предприеме всякакви мерки, включително санкции, за да спре иранската програма за разработване на безпилотни летателни апарати (БЛА). Това съобщи в петък държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

„САЩ ще използват всички налични инструменти, включително санкции, за да предотвратят производството и вече функциониращите мрежи за доставка на Иран на материали и технологии, свързани с БЛА, както и за ограничаване на ирански организации, които са ангажирани с разпространението на БЛА“, цитират думите му от пресслужбата на МВнР.

По-рано в петък Министерството на финансите на САЩ наложи ограничения за четирима иранци и две базирани в Иран компании, които според Вашингтон са оказали значителна подкрепа при изпълнението на програми за дронове за Корпуса на гвардейците на ислямската революция (елитните подразделения на иранските въоръжени сили). Черният списък означава замразяване на активи в Съединените щати и забрана на американски граждани или компании да правят бизнес с тези, които участват.

Иранското външно министерство заяви, че новите санкции на САЩ подкопават доверието към Вашингтон по въпроса за връщането към ядрената сделка.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани