Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шести флот на САЩ изпраща своя флагмански кораб Mount Whitney в Черно море

[post-views]
САЩ съобщиха, че са унищожили три дрона, изстреляни от йеменските хуси

6-ти американски флот изпраща флагманския си кораб в Черно море

На борда ще бъдат офицери от Щаба на Военноморските сили и Командването на Ударните сили и Силите за поддръжка на Обединените военноморски сили на НАТО.

Шести флот на САЩ изпраща своя флагмански команден кораб Mount Whitney в Черно море за съвместни операции със силите на НАТО. Това се казва в съобщение, публикувано в петък на сайта на военноморското командване.

Отбелязва се, че на борда ще бъдат офицери от щаба на Шести флот на САЩ и командването на Ударните сили и Силите за поддръжка на Обединените военноморски сили на НАТО.

Mount Whitney и неговият екипаж ще действат в Средиземно и Черно море заедно със съюзници и партньори от НАТО, за да гарантират сигурността и стабилността в региона“, се казва в текста. Не се уточнява с какви сили ще се присъединят към флагмана и какви операции ще провежда. Отбелязва се само, че съвместната работа на служителите от двата щаба ще подобри оперативната съвместимост.

Шести флот отделно информира, че разрушителят на ВМС на САЩ Porter вече се е насочил към Черно море. „USS Porter започна да се придвижва на север към Черно море за съвместни операции с нашите съюзници и партньори от НАТО в региона“, съобщи командването в Twitter. Подробности също не са предоставени.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани