Информационен център на Министерство на oтбраната

Конкурс за детска рисунка „Полет“ организираха от ВВС

Конкурс за детска рисунка „Полет“ организираха от ВВС

„Често ме питат каква планета ще оставим на нашите деца. Аз също мисля по този въпрос, но мен повече ме вълнува на какви деца ще оставим родната планета, а това е свързано и с тяхното образование, възпитание и какви ценности притежават те.“

генерал-лейтенант летец-космонавт Георги Иванов, Първи български космонавт

Днес е Денят на народните будители – един от най-светлите и значими български празници. Повод да отдадем заслужена почит и благодарност към всички достойни българи, чиито дела са посветени на мисията за духовното ни пробуждане като народ. 

Днешният празничен ден е подходящ да се представи, организирания от Командването на Военновъздушните сили конкурс за детска рисунка под надслов „ПОЛЕТ“. Конкурсът беше част от мероприятията,  свързани с отбелязването на Празника на авиацията и Военновъздушните сили – 16 октомври и 60 години от изпращане на човек в Космоса,.

Конкурсът цели да повиши интереса на децата и учениците към авиационната идея да предизвиква младите бъдещи авиатори, авиационни и космически специалисти да пресъздадат в рисунки своята представа, мечти и фантазии, свързани с авиацията, космоса, инженерния дизайн, машиностроенето и роботиката.

Благодарим на всички участници в конкурса!

Източник:ВВС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top