Информационен център на Министерство на oтбраната

Специалните сили почетоха Христо Ботев – един от най-ярките будители в българската история

Специалните сили почетоха Христо Ботев – един от най-ярките будители в българската история.

По традиция, днес на 1 ноември – Деня на будителите, пред паметника на Христо Ботев в с. Войводиново, обл. Пловдив с почетен караул от състава на Съвместното командване на специалните операции и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили и поднасяне на венци и цветя беше почетена паметта на българския национален герой, революционер, поет и публицист, деец на българското националноосвободително движение, съобщават от формированието. Будител, събудил хиляди българи, отворил очите им за свободата, завещал ни своята смелост, честност и дълбока любов към отечеството.

Деца от детска градина „Ралица“, с.Войводиново с музикален ръководител г-жа Илчева изнесоха програма, включваща песни и стихотворения, посветени на българските будители.

Командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев пожела на малките изпълнители да запазят традицията и когато пораснат да я продължат и да я предадат на своите деца.

На мероприятието присъстваха още кмета на с.Войводиново г-н Димитър Тосев, кмета на община Марица г-н Димитър Иванов и представители на военно-патриотични съюзи.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top