Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Шампионска лига

ГРУПА 1

Манчестър Сити изскочи на върха във временното класиране на група „А“ на Шампионската лига, след като победи с 4:1 Брюж на „Етихад Стейдиъм“ и излезе с точка преднина пред досегашния лидер Пари Сен Жермен, който направи 2:2 с РБ Лайпциг. Фил Фоудън откри резултата и въпреки че Джон Стоунс си отбеляза автогол почти веднага след това, тимът на Гуардиола нямаше проблем след голове на Рияд Марез, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус през втората част. Значима роля за този успех имаше и Жоао Кансело, който асистира за три от головете на „гражданите“. Общият резултат от двата мача между Манчестър Сити и Брюж е 9:2 в полза на английския тим.

Пари Сен Жермен завърши наравно 2:2 в гостуването си на РБ (Лайпциг) в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Попаденията за домакините бяха дело на Кристофър Нкунку (8’) и Доминик Собослай (90’), а за парижани точен беше на два пъти Жоржиньо Вайналдум (21’, 39’). Германският тим получи възможност да изпълни две дузпи в срещата, но пропусна първата и отбеляза втората, за да достигне до равенството.С това равенство ПСЖ вече е на второ място в групата с 8 точки, след като в другата среща Манчестър Сити спечели убедително и е с 9 точки. В следващият кръг двата тима ще решават съдбата на първото място в групата в директен сблъсък. За домакините това бе първа точка в разгодишната кампания в Шампионската лига.

ГРУПА 2

Ливърпул постигна четвърта поредна победа в група „В“ на Шампионската лига и по този начин се класира преждевременно за елиминационната фаза на турнира, след като надделя с 2:0 над Атлетико Мадрид на „Анфийлд“. Мърсисайдци, които преди две седмици стигнаха до драматичен успех с 3:2 на „Уанда Метрополитано“, поведоха с 2:0 до 21-вата минута, след попадения на Диого Жота (13′) и Садио Мане (21′), дошли след две асистенции на Трент Александър-Арнолд. Скоро след това – в 36-ата минута, гостите останаха с човек по-малко, след като Фелипе получи директен червен картон за влизане с бутоните отзад на Мане. Така във втори пореден мач срещу мърсисайдци „дюшекчиите“ останаха в числено намален състав, след като преди две седмици Антоан Гризман също бе изгонен. Атлетико е вече на трето място в групата – на осем точки зад Ливърпул и на една зад Порто, така че тимът на Диего Симеоне има нужда от победи в последните си два мача, за да си гарантира участие на 1/8-финалите.

Отборите на Милан и Порто завършиха наравно 1:1 на “Джузепе Меаца” в двубой от четвъртия кръг на група В в Шампионската лига. Луис Диас (6’) откри резултата в полза на “драконите”, които обаче изпуснаха победата след автогол на Шансел Мбемба (61’) възстанови равенството. “Росонерите” отново не изиграха достатъчно добър мач, но поне прекратиха серията си от три загуби в турнира и спечелиха първата си точка в него от 2013 година насам. Така португалците запазват големи шансове за класиране на осминафиналите, докато тези на „Дявола“ стават все по-илюзорни.Така Порто се изкачи на втората позиция в групата с 5 спечелени пункта, докато Милан остана последен с първата си точка в актива. Лидер е Ливърпул с 9 пункта, а поне засега Атлетико Мадрид е трети с 4 точки на сметката си.

ГРУПА 3

Аякс продължи безупречната си серия в група „С“ на Шампионската лига, записвайки четвърта поредна победа. Нидерландците спечелиха с 3:1 гостуването си на Борусия (Дортмунд) и по този начин си гарантираха класиране на 1/8-финалите в турнира. Гостите на „Сигнал Идуна Парк“ бяха подпомогнати от факта, че съперникът им остана с 10 човека на терена още в 29-ата минута, когато Матс Хумелс получи малко пресилен директен червен картон. Въпреки това германците поведоха от дузпа в 37-ата минута, реализирана от Марко Ройс. През второто полувреме обаче те рухнаха и допуснаха обрат след попадения на Душан Тадич в 72-ата, Себастиан Алер в 83-ата и Дейви Клаасен в 93-ата минута, а Антони блесна с три асистенции.

Спортинг (Лисабон) спечели убедително с 4:0 в домакинството си на Бешикташ в мач от четвъртия кръг на Шампионската лига. С две попадения за домакините се отличи през първото полувреме Педро Гонсалвеш (31’дузпа, 38’), Паулиньо (41’), а Пабло Сарабия (56’) сложи точка на спора. С тази победа лисабонските “лъвове” се изравниха по точки – 6 с Борусия (Дортмунд). Аякс е водач с 12 и вече си осигури място в следващата фаза, а Бешикташ е без спечелена точка след четири срещи в гррупата. Спортинг и Борусия ще се изправят в директен сблъсък в следващия кръг на Шампионската лига.

ГРУПА 4

Реал Мадрид излезе на върха във временното класиране на група „D“ на Шампионската лига, след като постигна втора поредна победа над Шахтьор (Донецк). Този път успехът на тима на Карло Анчелоти бе с 2:1 и дойде далеч по-трудно в сравнение с онова 5:0 в Украйна преди две седмици. Карим Бензема отбеляза и двата гола, първият от които бе под №1000 за Кралския клуб в историята на най-престижното клубно състезание на Стария континент (КЕШ и ШЛ). Реал е първият отбор, който успява да запише подобно постижение. Двете асистенции бяха дело на другия играч в чудесна форма в състава на „белите“ – Винисиус Жуниор. Шахтьор се представи много добре и в големи периоди от мача стоеше равностойно на „Сантиаго Бернабеу“, но стигна само до един гол, който бе първи за отбора в групите на Шампионската лига през този сезон. Фернандо реализира попадението шест минути преди почивката.

Интер спечели и втория си мач срещу Шериф (Тираспол) в група „D“ на Шампионската лига. „Нерадзурите“ се наложиха с 3:1 при гостуването си в Молдова и по този начин се върнаха в битката за първите две места в групата и продължаване напред в турнира. Марсело Брозович в 54-ата, Милан Шкриняр в 66-ата и Алексис Санчес в 82-ата минута бяха точни за шампиона на Италия и донесоха толкова ценните три точки. Адама Траоре вкара почетното попадение за домакините в 92-ата минута. С тази победа Интер изпревари днешния си съперник и излезе на 2-ото място в класирането със 7 точки. Шериф пък вече е 3-и с 6 точки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани