Информационен център на Министерство на oтбраната

Адм. Ефтимов: Модернизацията на армията ни не съответства на темпото в съседните държави

Сътрудничеството в сферата на киберотбраната обсъдиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните сили за киберотбрана на САЩ генерал-майор Уилям Хартман

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов  призова за широк политически консенсус за проектите за модернизация на армията ни. Тя в момента „не съответства на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните държави“, каза адмирал Ефтимов в специално интервю за БНР.

На фона на липсата на парламент адм. Ефтимов предупреди:

Не съответстваме на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните държави. Поради причина, че няма консенсус за ударно развитие на способностите на армията, за мащабна модернизация. И се страхувам, че в течение на годините ще бъде неадекватни на това, което се развива в региона. Не е добра прогноза“.

Поради тази причина, когато през първото тримесечие на 2022 г. страната ни получи отговор на искането за нови 8 изтребителя, трябва да има парламент, който да одобри новите финансови параметри.

Парламентът ще трябва да одобри и инвестиционния разход за 3 координатни радара, припомни Ефтимов:

„Това, което се надявам е на един широк политически, обществен консенсус, за да вървят проектите за модернизация на армията“.

Източник: БНР

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top