Информационен център на Министерство на oтбраната

В учебен бой британски морски пехотинци принудиха морската пехота на САЩ да се предаде

Би Би Си: Командоси от британските спецчасти многократно са убивали задържани и невъоръжени в Афганистан

Наблюдатели разказаха, че маневрите на двете подразделения са се провели в продължение на пет дни в американската пустиня Мохаве.

По информация на “Daily Telegraph” на по-ранното военно учение “Green Dagger” Корпусът на морската пехота на САЩ загуби в тренировъчна битка от британски колеги. Авторите обясняват, че Кралските морски пехотинци на Великобритания са победили американските морски пехотинци и това успяли да направят в средата на битката.

image

Наблюдатели разказаха, че маневрите на двете подразделения са се провели в продължение на пет дни в американската пустиня Мохаве. Морските пехотинци отработвали тактика, като се сблъскали в учебен бой. Според британските морски пехотинци, убедителната победа е била спечелена благодарение на добре координирана екипна работа. Известно е, че американските военни са се предали сами, в средата на битката.

image

Кралските морски пехотинци споменаха за победата си на страницата си в Twitter. Отбелязва се, че първоначално британските морски пехотинци са контролирали само 20 процента от територията. След това те успяли да постигнат 65 процента предимство. При това, британците са проникнали в тила на американските си колеги.

Източник: pan.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top