Информационен център на Министерство на oтбраната

Ген. Ивайло Сотиров: Служба „Военна полиция“ е окомплектована на 80% – подборът на кадри е на високо професионално ниво

Бригаден генерал Ивайло Сотиров: При нас за 5 места кандидатстват 42-ма

Подборът на кадри във „Военна полиция“ е на високо професионално ниво поради спецификата на задачите. Това каза бригаден генерал Ивайло Сотиров, директор на Служба „Военна полиция“, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“, по повод празника на службата. В момента Служба „Военна полиция“ е окомплектована с личен състав на около 80%, допълни той.

„В момента се провеждат конкурси за приемане на военна служба и назначаване на длъжности за военнослужещи лица, завършили граждански висши и средни училища в страната и в чужбина. Интересът е изключително голям. Като пример мога да посоча – за обявените шест вакантни длъжности в град София постъпиха документи от 35 кандидати, а за пет обявени длъжности в град Варна – 42 кандидати“, посочи генералът.

Той обясни, че заради пандемията в Службата е създадена цялостна ориентация по стриктното спазване на заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на отбраната за недопускане разпространението на коронавирус.

„По отношение на ваксинацията мога да кажа, че в службата имаме близо 50% преболедували и ваксинирани, като процесът по ваксинирането на служителите продължава и след въвеждането на изискванията на Министерство на здравеопазването за зелен сертификат“, отбеляза той.

Бригаден генерал Ивайло Сотиров отправи пожелания за здраве към служителите на „Военна полиция“ по повод празника.

„На личния състав в службата, както и на техните семейства и близки, пожелавам преди всичко да са здрави, да не забравят, че служат на родината и със своите действия са пример за обществото. А това винаги задължава да сме на висотата на очакванията на българското общество. Предвид настоящата епидемиологична обстановка, няма да можем да честваме подобаващо нашата кръгла 30-годишнина, но сред най-близките ни винаги можем да се поздравим, да си пожелаем да сме здрави още много години и да бъдем заедно“, каза още генералът.

Източник: Фокус

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top