Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

БЛА Boeing Loyal Wingman напредва с полетните тестове

[post-views]
БЛА Boeing Loyal Wingman напредва с полетните тестове

На 4 ноември 2021 г. Boeing Australia събщи, че е разширила програмата си за полетни тестове на системата Boeing Airpower Teaming System, като наскоро два самолета са завършиха успешно отделни полетни мисии в изпитатления комплекс Woomera Range.

Първият самолет Loyal Wingman, разработен съвместно с Кралските австралийски военновъздушни сили (RAAF), демонстрира редица ключови характеристики по време на тестовите полети и продължи да разширява обема на полетните си способности. Втори самолет също успешно завърши първата си полет.

„Толкова е вълнуващо да видиш два самолета по програмата Loyal Wingman във въздуха, които продължават да изпълняват успешно програмата за полетни тестове. Това отваря значителна гъвкавост на ВВС, особено за функции с преконфигурируем боен товар в носовия отсек. Ние сме силно ангажирани с развитието на полезния товар и елемента на изненада, който ни дава Loyal Wingman в бойното пространство. Никога не можеш да знаеш какво има в отсека“ заяви Air Vice-Marshal Cath Roberts, ръководител на Отдела за способности на RAAF.

По време на полетни тестове екипите събраха данни за характеристиките на самолета, които ще бъдат използвани за информиране и усъвършенстване на цифровия близнак на Boeing Airpower Teaming System, с оглед ускоряване на развитието на самолета, където е възможно. Цифровият близнак моделира целия жизнен цикъл на системата, от проектиране и разработка до производство и поддръжка, и допринася за постигане на заложените скорости и качеството от първи път.

„Ние сме в стабилен ритъм на полетни тестове по пътя към полети с мисии и оперативните тестове, което позволява на Boeing Australia, RAAF и нашия австралийски индустриален екип от повече от 35 компании, прогресивно да подобряват полетните характеристики и възможностите на системата Boeing Airpower Teaming System. Бих искал да изразя благодарността си към нашите партньори BAE Systems Australia и RUAG Australia за техните специфични роли в този последен тестов панел“ заяви Глен Фъргюсън, директор на Boeing Airpower Teaming System Australia and International.

Полетните тестове на самолет 1 включват полет в който колесникът бе повдигнат и спуснат. RUAG Australia достави системите на колесниците на самолета, а BAE Systems Australia
е неразделна част от проектирането, доставката и поддръжката на системите за управление на полета и навигация, тествани като част от полетите.

„Това е страхотно постижение за националните австралийски автономни възможности. Нашето партньорство
 е в основата на споделен ангажимент за разработване на суверенни технологии и предоставяне на авангардна програма за отбраната на нацията“ заяви главният изпълнителен директор на BAE Systems Australia Габи Костиган.

Първата партида самолети Loyal Wingman служи като основа за Boeing Airpower Teaming System, която се разработва за различни глобални клиенти в областта на отбраната. Самолетът ще лети заедно с други платформи, използвайки изкуствен интелект, за да работи в екип със съществуващите екипажни и безекипажни платформи, за да допълни възможностите на мисията.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани