Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Дръзки” се включи в операцията на НАТО в Средиземно море Sea Guardian

[post-views]
„Дръзки” се включи в операцията на НАТО в Средиземно море Sea Guardian

Приключи преходът на фрегата „Дръзки“ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби до военноморска база Суда на остров Крит. Корабът се включи в операцията по морска сигурност на НАТО в Средиземно море Sea Guardian. Освен фрегата „Дръзки” в тактическата група е включена фрегата „Спетсаи“ от състава на ВМС на Република Гърция. Командирът на групата е капитан I ранг Панагиотис Каравас от ВМС на Република Гърция.

„Дръзки“ напусна военноморска база Суда и започна изпълнението на задачи по наблюдение на надводната обстановка, осигуряване на безопасността на корабоплаването, както и съвместни тренировки между корабите в групата и кораби от държави в региона.

Участието на фрегата „Дръзки” в операцията по морска сигурност на НАТО Sea Guardian ще продължи до 18.11.2021 г. Планирано е по време на плаването „Дръзки“ да посети пристанищата Александрия в Египет и Хайфа в Израел. При престоя си в пристанище Хайфа, членовете на екипажа на кораба ще имат възможност да упражнят правото си на глас в предстоящите президентски и парламентарни избори.

Най-ново

Единична публикация

Избрани