Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентнът Румен Радев отличи читалищни дейци

[post-views]
Президентнът Румен Радев отличи читалищни дейци

В Деня на народните будители президентът призова да не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни

Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на изтъкнати учени и читалищни дейци по случай Деня на народните будители. Сред наградените са читалищните дейци Владко Панайотов, Геновева Станчовска, Минко Стефанов, Васил Новоселски, Данаил Петков, Анета Мутафчиева.

„В Деня на народните будители с огромно уважение връчвам отличия на личности, които по безспорен начин допринасят за развитието на българската наука и читалищната дейност. Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите. Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите“, заяви президентът Радев.

На събитието присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието проф. Николай Денков, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов и др. По-рано пред Президентството бе издигнат националният флаг по повод на Деня на народните будители, а след това държавният глава отправи приветствие към съвременните будители.

Най-ново

Единична публикация

Избрани