Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проект на Морското училище спечели конкурс за научни изследвания

[post-views]
Вероятността за навлизане на потенциално замърсяване в румънската акватория на Черно море е минимална, показва прогнозата на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Капитан-лейтенант Георги НИКОЛОВ

Проект на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ спечели конкурс за финансиране от фонд „Научни изследвания“. Средствата от фонда, който е към Министерството на образованието и науката, са за фундаментални научни изследвания и дейности за насърчаване и развитие на научните изследвания.

Проектът с име „Интегрирани безжични сензорни мрежи за диагностика на корабно електрообзавеждане“ се изпълнява от научен колектив (преподаватели, студенти, докторанти) на катедра „Електротехника“ на ВВМУ и учени от университетите Aalborg University (Denmark), Brno University of Technology (Czech Republic), Уральский федеральный университет (Русия). Ръководител на колектива е професор д.т.н. Николай Джагаров от ВВМУ.

Проектът е със срок на изпълнение три години, а грантът е 170 000 лв. Целта му е разработване и изследване на иновативни интегрирани безжични сензорни мрежи за диагностика на корабно електрообзавеждане.

Най-ново

Единична публикация

Избрани