Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Дефиле на младото вино“ събира тази есен 58 участника в 17 обекта в Стария град на Пловдив

[post-views]
„Дефиле на младото вино“ събира тази есен 58 участника в 17 обекта в Стария град на Пловдив

Тази есен от 26 до 28 ноември ще се проведе тринадесетото издание на „Дефиле на Младото вино“. В 17 обекта (къщи – музеи и галерии) в Стария град на Пловдив ще бъдат разположени щандовете на 58 участника. Те ще предлагат на посетителите дегустация на млади вина и вкусна храна, съобщиха организаторите.

„Дефиле на младото вино“ се организира от сдружение „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив. С подкрепата на министерство на туризма и десетки партньори и приятели. Финансира се от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.“

Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

Официалното откриване на „Дефиле на младото вино“ е на 26 ноември, по традиция то е предществано „Дионисиево шествие“, което тръгва, заедно ансамбъл „Тракия“, от площада пред Община Пловдив до началото на Стария град, където Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ ще бъде даден официалния старт на винените дегустации, които ще продължават и през трите дни.

Провеждането на събитието ще се осъществи при строга организация и спазване на противоепидемичните мерки. Поради динамичната обстановка, информацията ще се публикува на официалната страница на организаторите, както и в социалните мрежи на събитието. Доброволци от Медицински университет – Пловдив и информационни табели по време на дегустациите също ще напомнят и информират посетителите в трите дни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани