Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин и Меркел обсъдиха кризата на полско-беларуската граница

[post-views]
Според украинския посланик в Берлин Ангела Меркел би мога да изиграе посредническа роля в решаването на конфликта между Москва и Киев

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел обсъдиха по телефона мигрантската криза на полско-беларуската граница. От пресслужбата на Кремъл съобщиха, че двамата лидери са изразили загриженост за хуманитарните последици от мигрантската криза. 

Владимир Путин е предложил на Ангела Меркел проблемът да бъде обсъден в рамките на преки контакти между страните от Европейския съюз и Минск. Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на твърденията на полския премиер Матеуш Муравецки, че Русия носи отговорност за ситуацията на полско-беларуската граница:

„Считаме за абсолютно безотговорни и неприемливи думите на полския премиер, че Русия носи отговорност за тази ситуация“.

Мигрантската криза беше обсъдено по време на днешното съвместно заседание в Москва на колегиите на министерствата на външните работи на Русия и Беларус. На обща пресконференция с руския си колега Сергей Лавров беларуският външен министър Владимир Макей категорично отрече, обвиненията, че Минск организира потоците мигранти към границата с Полша:

„Абсолютно неоснователни и безотговорни измислици на безотговорни политици“.

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани