Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Юношеските ни национали до 19 години загубиха с 0:2 от Босна и Херцеговина на старта на европейските квалификации

[post-views]
Юношеските ни национали до 19 години загубиха с 0:2 от Босна и Херцеговина на старта на европейските квалификации

Юношеските ни национали по футбол до 19 години загубиха с 0:2 от Босна и Херцеговина на старта на европейските квалификации

Срещата се проведе в Албена, но заради форматът на квалификациите Босна и Херцеговина бе символичен домакин.

След 35 минути игра Босна и Херцеговина поведе в резултата, след като противникът получи правото да изпълнява свободен удар. Кърджалич центрира и прати топката към Филип Чуич, който се възползва от лошата ориентация на „лъвчетата“ и прати топката във вратата на Андонов.

В края на първата част положението за „лъвчетата“ стана още по-тежко. Капитанът ни Димо Кръстев си изкара глупав червен картон, след като изнервен от единоборството с Чуич, удари без топка Шакота.

През втората част Босна и Херцеговина изцяло пое инициативата, а с човек по-малко юношеските ни национали трудно успяваха да се противопоставят.

В 68-ата минута Андонов излезе неразчетено и подари дузпа на босненци. Зад бялата точка застана авторът на първото попадение – Филип Чуич, и въпреки, че стражът на Фиорентина разчете ъгъла, не успя да се намеси и пусна второ попадение в мрежата си. Така Чуич оформи крайното 2:0.

Така Босна и Херцеговина грабна трите точки, с които окупира второто място. Водач във временното класиране в групата ни е Ирландия, която по същото време надви Черна гора с 3:0.

На България предстои мач срещу Черна гора на 13 ноември, а три дни по-късно е последната ни среща от Група 6 с Република Ирландия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани