Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петров с два състава в Одеса и Люцерн

[post-views]
Петров с два състава в Одеса и Люцерн

Късно снощи българският мъжки национален тим по футбол изигра контролната си среща с Украйна, която бе част от подготовката на състава за последния мач от световните квалификации идния понеделник срещу Швейцария в Люцерн.
Отборът на Ясен Петров ще остане в Одеса до неделя, когато в деня на изборите лети за Цюрих. В двата мача Петров ще използва различни състави, като по-важен, естествено, е двубоят в Люцерн с щвейцарците. Петров пое отговорността да не вика намиращия се в отлична форма голмайстор Андрей Гълъбинов, звездата на „Левски“ Георги Миланов и предизвикалия скандал с едно свое интервю вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. Петров отново ще експериментира, но с оглед на поредните боричкания за власт около БФС, в един момент може да се окаже, че срещата с Швейцария ще е последната му като държавен селекционер. Пловдивчанинът подкрепи Борислав Михайлов преди последния извънреден конгрес, ала след последните действия на футболната опозиция може да се окаже, че в скоро време отново ще бъде проведен нов висш футболен форум. В този период не са предвидени мачове на националите и при промяна на върха в управлението Петров е възможно отново да предпочете далеч по-платена работа в Китай, откъдето има интерес към него.

Селекционерът има проблеми, свързани с контузията на бранителя Петко Христов от италианския „Специя“, а след като Антов бе върнат в младежкия тим, се налагат значителни промени. Много сериозни полемики предизвикаха и повиквателните на Станислав Иванов, все още далеч от титулярния състав на „Чикаго Файър“, и Момчил Цветанов, подвизаващ се във второто ниво в южнокорейския футбол. Двамата имат мачове за първия тим на България, в момента обаче малко знаем за формата им.
Дебютант в отбора е Алекс Петков от „Арда“. Буквално часове преди полета за Украйна пък от групата отпадна Йомов заради здравословен проблем.

Ето и пълният списък: Вратари: Николай Михайлов („Левски“), Иван Караджов („Арда“), Светослав Вуцов („Славия“);
Защитници: Васил Божиков („Слован“ Братислава), Кристиян Димитров („Хайдук“ Сплит), Андреа Христов („Славия“), Иван Турицов (ЦСКА–София), Димитър Велковски („Серкъл“ Брюж), Момчил Цветанов („Гангуон“), Едисон Йорданов („Вестерло“), Алекс Петков („Арда“);
Полузащитници: Георги Костадинов („Арсенал“ Тула), Тодор Неделев („Ботев“ Пд), Ивайло Чочев (ЦСКА 1948), Илиан Илиев („Аполон“ Лимасол), Доминик Янков („Лудогорец“), Борислав Цонев („Левски“), Радослав Цонев („Левски“), Радослав Кирилов („Славия“);
Нападатели: Кирил Десподов („Лудогорец“), Димитър Илиев („Локомотив“ Пд), Атанас Илиев („Асколи“), Георги Минчев („Локомотив“ Пд), Станислав Иванов („Чикаго Файър“).

Националите не успяха да се класират за световното в Катар догодина и сега остава да бъде довършено пълното подмладяване, за да се търси евентуално класиране за следващото европейско първенство. Страницата подготви Александър Гигов

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани