Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Привличаме киберексперти във войската по опита на САЩ

[post-views]
Привличаме киберексперти във войската по опита на САЩ

Взаимдействаме с Националната гвардия на Щатите 

Изучаваме опита на Националната гвардия на САЩ за привличането на специалисти от цивилния сектор в интерес на киберотбраната на Въоръжените сили и защитата на критичната инфраструктура. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов по време на срещата си с началника на Бюрото на Националната гвардия на САЩ генерал Даниел Хокансън, който бе на посещение у нас.

Основната тема на разговора бе задълбочаването на двустранното сътрудничество за развитие на способностите на структурите от Въоръжените сили на Република България и Националната гвардия на САЩ, съобщиха от МО. Главните акценти на Програмата за партньорство с Националната гвардия на САЩ – щата Тенеси, включват провеждането на съвместни тренировки и учения, както и на езиково обучение и културен обмен, обучение за управление на извънредни ситуации и реагиране при бедствия, развитие на лидерските умения на сержантския състав.

По време на срещата бе подчертано, че съвместните мероприятия на инженерните подразделения допринасят за подобряването на инфраструктурата на полигоните в интерес на бойната подготовка. Продължава успешното сътрудничество по развитието и усъвършенстването на инфраструктурата на летище „Граф Игнатиево” и полигон „Ново село”. Отчетен бе приносът на партньорската програма за значителното подобряване на оперативната съвместимост на формированията от двете страни. В рамките на разговорите бе отбелязано, че защитата на киберпространството е другото основно направление, в което двете страни работят и използват всички възможности за съвместно взаимодействие.

Най-ново

Единична публикация

Избрани