Информационен център на Министерство на oтбраната

Журналисти и военни аташета показаха точна стрелба на турнир в чест на празника на Сухопътни войски

Премиерът на Армения обвини Азербайджан в нарушаване на границата

С вдигане на националното знаме и изпълнение на химна на Република България тази сутрин на учебен полигон «Сливница» започна традиционният   турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и членовете на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас. Събитието бе в чест на бойния празник на Сухопътните войски – 19 ноември.

Участниците бяха посрещнати и поздравени от началника на отдел „Подготовка“ в КСВ полковник Росен Кльонтов и командира на 78 батальон за осигуряване подполковник Александър Бойков. Старши лейтенант Борислав Плосков, заместник-командир на рота „Гражданско-военно сътрудничество“ запозна участниците с  предназначението и тактико-техническите данни на 9-мм пистолет „Макаров“. Ръководител на стрелбата бе капитан Веселин Станков, заместник-началник на щаба на батальона. Благодарение на инструктажа от страна на офицерите от батальона, на конкретната помощ на сержантите и войниците и на отличната дисциплина на състезателите турнирът завърши по най-добрия начин.  

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов връчи медалите и грамотите на победителите. Сред представителите на медиите най-точна стрелба показаха Димитър Ставрев от Клуб „Оръжие“, Радослав Везирев от ВТК и Добромир Видев от БНР. Военните аташета не останаха по-назад. Те също не пожалиха мишените. Тримата най-добри дипломати с пагони се оказаха подполковник Олександр Бадзук – военен и военноморски аташе на Украйна, полковник Пьотр Грела – аташе по отбраната на Република Полша и полковник Дмитро Лукашук – аташе по отбраната на Украйна.

За активно отразяване живота на Сухопътни войски през годината командирът награди Диана Иванова от дирекция „Връзки с обществеността“ на Министерството на отбраната, Спирдон Спирдонов от в. „Българско войнство“ и „Otbrana.com“ и Александър Марков от БНТ.  

Източник: otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top