Информационен център на Министерство на oтбраната

Продължава работата по ремонта на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, каза генерал-майор Михаил Попов

Поздравление от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по повод празника на войските – 19 ноември


Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов каза пред журналисти, че продължава работата по ремонта на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница.
По думите му, вече е възстановен компрометираният участък в близост до река Фишера. В началото на месеца министрите Георги Панайотов и Бойко Рашков се запознаха там с ремонтно-възстановителните дейности по съоръжението. “Колегите продължават нататък по оградата. И там нещата са организирани, ясни, знаем какво трябва да направим и работата върви”, посочи ген. Попов.
Отзивите от “Гранична полиция” за съвместните дейности с военнослужещи от Сухопътните войски по охраната на държавната граница са много добри, отбеляза той.
За проекта за нови бойни бронирани машини за Сухопътните войски има работна група, която си свърши работата, посочи в отговор на въпрос ген. Попов. По думите му, представен е голям доклад с осем или девет варианта за продължаване на проекта, но решението за това как той ще продължи, е на политическото ръководство. Сред вариантите той отбеляза договоряне правителство – правителство, “ТЕРЕМ” да поеме проекта, процедура под същата форма като тази, която беше прекратена.
Резултатите от конкурсите за набиране на военнослужещи са добри, попълваме си местата, посочи ген. Попов. По думите му, статистиката показва, че каквото са обявили като вакантни места, е попълнено. В някои случаи имат и повече кандидати от обявените места, така че са доволни от резултатите от конкурсите и се надяват тенденцията да се запази и следващата година.
Генерал-майор Михаил Попов разговаря с журналисти днес на учебния полигон “Сливница”, където военни аташета и представители на медиите изпробваха мерника си с пистолет “Макаров”. Традиционният турнир е в чест на бойния празник на Сухопътните войски – 19 ноември. След него бяха наградени първенците в стрелбата и журналисти, отразили най-активно дейността на Сухопътните войски през годината.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top