Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британия декларира непоклатима подкрепа за Украйна срещу руската враждебност

[post-views]
Британия декларира непоклатима подкрепа за Украйна срещу руската враждебност

Великобритания остава непоколебима в подкрепата си за териториалната цялост на Украйна и ще я подкрепи в лицето на руската враждебност, каза говорителят на премиера Борис Джонсън в понеделник, съобщава „Ройтерс“.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предупреди Русия в понеделник, че западният военен алианс стои с Украйна на фона на голяма и необичайна концентрация на руски войски по границите на Украйна.

Запитан за натрупването на руски войски по границите на Украйна, говорителят на Джонсън каза: „Виждаме тревожна ситуация на тази граница. Ние продължаваме да подкрепяме териториалната цялост на Украйна и ще продължим да ги подкрепяме в лицето на руската враждебност“.

Говорителят също така критикува белоруския лидер Александър Лукашенко за миграционна криза на границата с Полша.

„Това, което виждаме, е последното от поредица отвратителни опити на режима на Лукашенко да създаде мигрантска криза, да подкопае Полша и други в региона“, каза той.

„Ние сме солидарни с нашите европейски партньори и сме ангажирани да гарантираме, че режимът на Лукашенко ще бъде държан отговорен за своите действия“.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани