Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лавров отхвърли критиките на САЩ, че Русия създава рискове в Космоса

[post-views]
Лавров е в Делхи за разговори с индийски лидери

Руският външен министър Сегей Лавров окачестви като лицемерие обвиненията от американска страна, че страната му създава риск за мирното използване на Космоса. Поводът е тест на ракета от страна на Русия.

Руските изпитания на противоспътниково оръжие предизвикаха обвинения от страна на Държавния департант, че е била под заплаха сигурността на Международната космическа станция. По думите на говорителя  Нед Прайс след ракетния тест са се оформили хиляди парчета и са застрашени интересите на всички нации. „Твърденията на Русия, че се противопоставя на въоръжението в Космоса са неискрени и лицемерни, Съединените щати ще търсят начин заедно със съюзниците си да отговорят на безотговорните действия на Москва“, допълниха от Вашингтон.

„Лицемерието е от американска страна, няма факти, че Русия създава рискове за мирното използване на космическото пространство“, подчерта руският външен министър Сергей Лавров и призова Вашинготн да преговаря по предложението на Русия и Китай за прекратяване на надпреварата във въоръжаването в Космоса.

По-рано Роскосмос омаловажи случилото се. Оттам информираха, че орбитата на обекта, заради който екипажът се е оттеглил в космическите кораби, вече е далеч от орбитата на Международната космическа станция.

Източник: bnr.bg/  

Най-ново

Единична публикация

Избрани