Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Скок на случаите с КОВИД-19 в части от Европа

[post-views]
Скок на случаите с КОВИД-19 в части от Европа

Отново скок на случаите с КОВИД-19 в части от Европа. България продължава да е начело в света по брой смъртни случаи свързани с коронавируса. Страната ни е следвана от Румъния. В опит да се справят със ситуацията, някои държави на Стария континент въвеждат редица мерки за неваксинирани.

Пет европейски държави – Италия, Германия, Унгария, Австрия и Полша вече предложиха помощ на съседна Румъния в лечението  на пациенти в критично състояние.  Миналата сряда четирима румънци с тежка форма на КОВИД-19 бяха откарани за лечение в Италия. Засега напълно ваксинираните в страната са едва 30 %.

В същото време Гърция се сблъсква с петата вълна от коронавирус. Южната ни съседка се справя сравнително добре в темпа на ваксиниране, като около две трети от населението е с пълен ваксинационен курс.

За шеста поредна седмица случаите с КОВИД-19 и в Германия бележат скок. Бранденбург, който включва Берлин, стана последната от няколко федерални провинции в страната, които забраняват на неваксинирани хора дори с отрицателен тест за коронавирус да посещават обществени места. Очаква се увеличение на случаите след традиционната есенната ваканция в страната.

Имунизация на деца от 5 до 12 години от днес и Австрия. В страната продължава да бъде в сила забраната за неваксинирани да излизат навън освен по наложителни причини.

Скок на случаите с коронавирус и в Нидерландия, въпреки че повече от 84% от пълнолетното население е напълно ваксинирано. Още през уикенда правителството въведе частично блокиране, което ще продължи най-малко три седмици.  Баровете и ресторанти ще трябва да затворят в 20 часа.

Увеличение на случаите с КОВИД-19 бележат още Латвия, Унгария, Полша, Франция, Италия и Испания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани