Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Черно море е стратегически важно за НАТО, заяви генералният секретар на пакта

[post-views]
НАТО не е и няма да бъде част от конфликта в Украйна, заяви Столтенберг

Черно море е стратегически важно за НАТО, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при пристигането си за участие в заседание на Съвета на ЕС, посветено на въпросите на отбраната.

Той отбеляза, че по-голямата част от силите на алианса, разположени по източните граници, са под командване на САЩ, Великобритания или Канада и това е израз на евроатлантическото взаимодействие в областта на сигурността. Решени сме да защитим всеки съюзник, включително на изток, добави Столтенберг.

По неговите думи НАТО защитава всички страни по източните граници, които пряко страдат от действията на Беларус с мигрантите. Той допълни, че НАТО ще остане основата на европейската сигурност.

Столтенберг определи съобщенията за руските изпитания на противоспътниково оръжие като безотговорна дейност, която застрашава сигурността на Международната космическа станция и на китайска станция в околоземна орбита. Това засяга всички и показва, че Русия развива способности за унищожение на средства, от които зависи всекидневието на Земята, обобщи генералният секретар.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани