Информационен център на Министерство на oтбраната

Ген. Цветан Тотомиров поздравява Сухопътни войски за техния празник – 19 ноември

Ген. Цветан Тотомиров поздравява Сухопътни войски за техния празник – 19 ноември

Честит празник на всички военнослужещи (офицери, сержанти, войници и волнонаемни служители) действащи и от запаса и резерва. Пожелавам на всички – бъдете живи , здрави и да направим всичко възможно да спечелим и битките в тази нова световна война с COVID 19. Това пише в социалния си профил ген. Цветан Тотомиров. Той беше командващ Сухопътни войски от 12 май 1993  до 2 декември 1994 г. След това бе началник на Генерален щаб на БА, съветник по националната сигурност на Президента на Република България, а от 2001 г. е в запаса, но нито за миг не е преставал да се вълнува от състоянието и перспективите на армията ни.

***

Честит празник на Сухопътни войски!

19 ноември – бойния празник на СВ е денят, който винаги ще ни напомня за славната победа в Сръбско – Българската война през 1885 год., известна още като войната на „българските капитаните срещу сръбските генералите“.

Този ден ни връща в онези времена когато българския боен дух (божествената сила на народа) е на висота , а всенародния ентусиазъм и държавническо самочувствие са неописуеми.

Тази война ни показа (и не само на нас) безпримерната военна храброст на българския войник, за когото поета Иван Вазов написа: „Само ти солдатино чудесни  , нас спаси, България прослави“.

Честит празник на всички военнослужещи (офицери, сержанти, войници и волнонаемни служители) действащи и от запаса и резерва.

Пожелавам на всички – бъдете живи , здрави и да направим всичко възможно да спечелим и битките в тази нова световна война с COVID 19.

Честит празник!

Източник: otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top