Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В битката с мръсния въздух властите в Ню Делхи спират повечето централи на въглища

[post-views]
В битката с мръсния въздух властите в Ню Делхи спират повечето централи на въглища

Властите в индийската столица Ню Делхи обявиха война на мръсния въздух, който от седмици е обвил града в токсичен смог.

В опит да подобрят ситуацията временно бяха спрени от работа по-голямата част от въглищните електроцентрали около града. Припомням, че заради некачествения въздух, за неопределено време бяха затворени училищата и университетите.

Индийската столица буквално влиза в нов локдоун, но този път не заради пандемията от Ковид-19, а заради опасно мръсния въздух. Комисията за управление на качеството на въздуха освен, че затвори по-голямата част от въглищните централи, спря и всички строителни дейности, като изключение се прави за ключови пътните инфраструктурни обекти, и проекти свързани с отбранителния сектор.

Отделно властите ограничиха и движението на товарни камиони със стоки, които не са от първа необходимост, в Делхи и околните градове.

ограничения има за и за държавните служители, като най-50 процента от тях ще трябва да работят от вкъщи.

Мръсният въздух засегна и учебната година в индийската столица, след като беше взето решение училищата и университети да останат затворени за седмица.

Кризисната мярка беше взета, след като в продължение на седмица индексът на замърсяване в Ню Делхи достигна до 499 при горна граница от 500, или нива, които крият риск дори за здрави хора, да развият респираторни заболявания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани